Η ιστοσελίδα ξεκίνησε εκ νέου να ενημερώνεται την 31η Οκτωβρίου 2023

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Πρόσκληση εκδηλ. ενδιαφ. εκπ/τικών ΠΕ11 για ορισμό ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ και ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ του μαθήματος ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ 2024 - 2025 στην Α/θμια Εκπ/ση

  

 Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού εξέδωσε την 103412/Δ5/11-09-2024 Υπουργική Απόφαση όπου:

1. καλεί σε εκδήλωση ενδιαφέροντος μονίμων εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ11 - Φυσικής Αγωγής για την εφαρμογή του αντικειμένου της Κολύμβησης στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής, τον ορισμό Συντονιστών Κολύμβησης και 

2. ενέργειες για την έναρξη του αντικειμένου για το σχολικό έτος 2024–2025. 

Για περισσότερες πληροφορίες ανοίξτε το σχετικό έγγραφο

ΔΙΕΥΚΡΙΝΊΖΕΤΑΙ ΟΤΙ:

Οι εκπαιδευτικοί τις αιτήσεις τους θα πρέπει να τις υποβάλουν αποκλειστικά μέσω της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης που υπηρετούν.


Απαλλαγή μαθητών/τριών από την ενεργό συμμετοχή στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής

Σας γνωστοποιούμε ότι στο ΦΕΚ 5130/τ.Β΄/10-09-2024 δημοσιεύθηκε η υπ’ αριθμ. 102791/ΓΔ4/10-09- 2024 Κοινή Υπουργική Απόφαση με θέμα: «Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν στην έναρξη και λήξη του σχολικού και διδακτικού έτους, στις αργίες, στις διακοπές, στις εγγραφές, στις μετεγγραφές, στη φοίτηση, στις απουσίες, στα παιδαγωγικά μέτρα, στον χαρακτηρισμό της διαγωγής και στην οργάνωση των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».

 Στο Άρθρο 22 της παραπάνω Υ.Α. ορίζεται και η διαδικασία για την Απαλλαγή μαθητών/τριών από την ενεργό συμμετοχή σε μαθήματα 


Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

2η Πανελλαδική Σχολική Σκυταλοδρομία 2024

  

Μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή της πανελλαδικής σχολικής σκυταλοδρομίας «Τρέχω για το ΕΥ» του προηγούμενου έτους και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, η οποία διεξάγεται από 23-30 Σεπτεμβρίου 2024, καλούμε τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) όλης της χώρας να συμμετάσχουν και φέτος στη δεύτερη, κατά σειρά, Πανελλαδική Σχολική Σκυταλοδρομία.

Με κεντρικό σύνθημα της φετινής Πανελλαδικής Σχολικής Σκυταλοδρομίας το «Τρέχω για το ΣΥΝ», προσκαλούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες να επιλέξουν ένα από τα ΣΥΝ: ΣΥΝεργασία - ΣΥΝεννόηση – ΣΥΝύπαρξη – ΣΥΝαδέλφωση - ΣΥΝθεση και να τρέξουν μία συμβολική διαδρομή, υποστηρίζοντας με τη συμμετοχή τους τη δράση.

Λεπτομέρειες στο έγγραφο

11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού - Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2024

Σας ενημερώνουμε ότι η 11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2024 θα εορταστεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024, στο πλαίσιο εναρμόνισής της με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού καλεί όλες τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κατά την προαναφερόμενη ημέρα, με κοινό σύνθημα: «Αθλούμαστε Μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή» να υλοποιήσουν αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες ή/και εκδηλώσεις, οι οποίες μπορούν να διεξαχθούν εντός ή/και εκτός του σχολικού χώρου, καθ΄ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, προκειμένου να αναδειχθούν τα οφέλη και η σημασία της φυσικής δραστηριότητας, της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε στο έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Επιμορφωτική ημερίδα για τους εκπαιδευτικούς Δημοτικής Εκπαίδευσης της 1ης Ενότητας Δ.Π.Ε. Μεσσηνίας

 Ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής  κ. Νικόλαος Πεφάνης προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, των Δημοτικών σχολείων του Δήμου Καλαμάτας να παρευρεθούν στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας (Πειραματικό) την Δευτέρα 9/9/2024 και ώρα 11:30-13:00, σύμφωνα με το επισυναπτόμενο πρόγραμμα. Μπορούν να συμμετέχουν προαιρετικά και καθηγητές Φυσικής Αγωγής των υπολοίπων σχολείων της Μεσσηνίας